Kaikki, mikä nähdään rakkauden silmin, on kaunista. Christian Morgenstern

tiistai 6. joulukuuta 2011

Sininen ja valkoinen

Itsenäisyyspäivän kunniaksi kaivoin vähän sinistä ja valkoista kaapista. Tämä ei toisaalta ollut vaikeaa (koska sinistä löytyy mielin määrin), mutta halusin että nämä hyvin erilaiset esineet kuitenkin olisivat samaa sinistä ja tulisivat hyvin "toimeen keskenään".



Sekaan sujahti vähän saksalaistakin tuotantoa Arabian kupin ja purnukan lisäksi. Kuppi on vanhaa tuotantoa sellanen arkikuppi. Purnukka on aivan uutta tuotantoa. Ostin sen asiakasomistajapäiviltä.


Tämä Etikkakaadin on mielestäni ihana. Siinä on kaunis sininen kuviointi, voisi sanoa vaikka lumihiutaleeksi. En löytänyt aivan tällä kuviolla olevaa kannua mutta erilaisella kuvioinnilla. Ja niin selvisi, että alkuperäisessä tuotteessa olisi myös kansi. Gerold Porzellan.in sivuilta löytyy se toisella kuviolla oleva kitchenwaren alta.

Muissa osissa on sitten Valittujen palojen kartasto vuodelta 1966. Ihanat isot ja paksut sivut. Niin ja matkustamista rakastavana nää karttakirjat on ihan aarteita.
Toinen kirjoista on Raha suomessa ennen euroa, vuodelta 2002. Tästäkin kirjasta tykkään, oonhan kasvanu siihen, että rahoja keräillään. Tähän päivään sopivana voin sanoa, että yksi aarre on se, jonka hankin 2011. Suomen Mitalitaiteenkillan presidenttimitali Tarja Halosesta. Mitalin teki Matti Peltokangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti