Kaikki, mikä nähdään rakkauden silmin, on kaunista. Christian Morgenstern

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Koboltikupit

Vedin köyttä menenkö käymään kirpputorilla samalla kun käyn postissa, onneksi käväisin.

Mukaan tarttui vaivaisella 6,50 eurolla. Hieno teekuppisarja.
Melkein taas pyörrytti kun näin hinnan. Jos laksee kappalehintaa (kuppi/tassi/kermakko/sokerikko/isolautanen) näille, niin sehän on vaivaiset 0,45eur. Olen aiemmin löytänyt huonompikuntoisen kahvikupin ja tassin, olivat 0,20eur/kpl, mutta eipä tuo 0,40 eur kpl/hintakaan ole päätähuimaava!

"These are from 1960´s. Both tea cup and saucer are adorned with a 1/4" wide 22-Karat gold band that is detailed with a delicate leaf pattern. The bottom edge of the cup and the outer edged of the white center on the saucer are both trimmed in a small line of 22-Karat gold."

En usko että tuohon kermakkoon kuuluu kansi, laitoin sen nyt siihen mukaan, veikkaan että setiin on kuulunut jokin muu kannen tarvitseva kipponen.

Kaikkien pohjassa oli perinteiset leimat, sinisenä näissä. Ainoana poikkeuksena oli isolautanen, siinä ei ollut leimaa vaan tarra. Ennenvanhaan neuvostoliitossa leimattiin tavarat kiinteähintaisiksi. Toisaalta aika kätevää.

 
 

Samaiselta reissulta tarttui mukaan myös venäläiset pikkutarjottimet 0,50eur/kpl. Näidenkin pohjasta löytyy leimattu hinta. 83 Kopekkaa eli noin 2 eur. Toisaalta välissä on kyllä ollut muutama inflaatio, niin eipä vanhaa kopeekkaa voi nykyaikaiseen verrata suoranaisesti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti